Catalonia: Archives


Catalonia: Archives: Catalogs & Databases

 • Cerca Fons i col·leccions de la BC
  Base de dades que recull els documents de la Biblioteca de Catalunya que formen una col·lecció o arxiu, ja sigui per temàtica, per procedència o pel seu propietari anterior.
 • Cercador de fons i documents de la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC)
  Cercador que permet accedir a les descripcions dels fons documentals que es custodien als arxius comarcals i dels documents que els formen, sempre i quan es tracti de fons descrits i consultables. Es poden fer cerques globals dels fons de tots els arxius de la Xarxa o bé només dels que es troben en un determinat arxiu. Amb l’opció "Coneix els fons de l’arxiu" podeu visualitzar la Guia dels fons del centre agrupats per tipus de fons. Permet fer cerques lliures o acotades, per tipus, nom i/o dates dels fons. En un futur, s'associaran de forma progressiva les imatges d’una part dels documents que es descriuen.
 • Fons d'història local
  Catàleg retrospectiu de recursos documentals relacionats amb la història local i història de Catalunya disponibles a centres de documentació d'arreu de l'Estat espanyol. És un projecte del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Descripció, condicions d'ús, manuals i llista de títols disponibles
 • Fons i col·leccions documentals de l'Arxiu Històric de la BC
  Pergamins i fons documentals de l'Arxiu Històric de la Biblioteca de Catalunya (s. IX - XX).
 • Inventari de bobines de l'arxiu històric de Ràdio Barcelona
  L'any 1994, en commemoració del seu 70è aniversari, Ràdio Barcelona va cedir la seva discoteca completa i un ampli conjunt de programes i enregistraments propis, que constitueixen una interessant mostra de parlaments, entrevistes i moments històrics emesos a través de les ones de la cadena amb més anys de l'Estat.