Catalonia: Libraries


Catalonia: Open Access Repositories

 • RecerCat
  RecerCat is a cooperative institutional repository of digital research documents from the universities and centres for investigation in Catalonia in which Universitat Autònoma de Barcelona participates. This repository includes what is called grey literature, that is to say, unpublished articles (preprints), communications at congresses, research reports, working papers, final career projects, etc.

Catalonia: Library Catalogs

 • Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG)
  Permet la consulta dels fons de 38 biblioteques i centres de documentació que donen suport a l'activitat de les entitats de l'administració pública de Catalunya. Són centres orgànicament i funcionalment independents, especialitzats en disciplines diferents i que ofereixen col·leccions i serveis diversos.
 • Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya
  Catàleg amb més de 5 milions de títols que dóna accés a més de 10 milions de documents físics. Incorpora els fons de les biblioteques membres del CSUC i d'altres biblioteques associades.
 • Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya (CCPBC)
  Conté registres de documents impresos des dels inicis de la impremta fins al 1900, conservats en biblioteques de Catalunya --tant de titularitat pública com privada-- independentment de la llengua i del país de publicació de les obres. No recull informació sobre publicacions periòdiques, mapes, material gràfic i música impresa. S'incrementa diàriament. Iniciat el 1983, col·labora des de 1992 amb el Ministerio de Cultura en la tasca d'inventariar el patrimoni bibliogràfic de l'Estat espanyol.
 • Catàleg de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
  Accés en línia a les monografies i publicacions periòdiques que formen part dels fons de la Biblioteca i de l'Hemeroteca. No tots els documents apareixen encara al catàleg en línia.
 • Catàleg de l'Arxiu Municipal de Barcelona
  En aquest Catàleg dels Fons Documentals de l'Arxiu Municipal de Barcelona es poden consultar tots els fons i col·leccions. En aquest sentit, es poden cercar els documents referents al Consell de la Ciutat i Ajuntament Modern, arxius privats o institucionals, entre d'altres.

Catalonia: Digital Libraries

 • Memoria Digital de Catalunya
  Memoria Digital de Catalunya, is a cooperative repository where you can consult, in an open access, digitalized collections of Catalan ancient journals, photographs, maps, posters, ex-libris, etc., related to Catalonia. The main purpose of MDC is to increase the visibility and consults of the Catalan patrimony.
 • Biblioteca Digital de les Illes Balears
 • Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives
  És fruit d'un conveni entre la Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa d'Universitats que formen l'Institut Joan Lluís Vives. Amb aquest acord es pretén, d'una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d'una altra, proposar i fer efectiva l'edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. El portal ret homenatge a la figura de l'important humanista valencià Joan Lluís Vives, per tot el que representa la seva obra en la cultura europea del Renaixement.
 • Trencadís: Fons locals digitalitzats
  Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.